havebænk

3 gør-det-selv haveprojekter

Mangler du et nyt byggeprojekt til sommerens mange solrige weekender? Gør din have til det hyggeligste sted at opholde sig med disse gør-det-selv haveprojekter. Køb byggematerialer online hos 10-4, der leverer direkte til dit hjem. Med disse projekter vil dine have være fuld af hyggelige områder, som du vil elske at se på. 

 

Lav et havebassin 

For mange af os er det en drøm at have et smukt havebassin, men du kan faktisk selv bygge et! Et havebassin er med til at give din have en helt særlig ro og atmosfære. Det er ikke det nemmeste byggeprojekt, men du vil elske det, når du er færdig! Et havebassin skal helst stå et skyggefuldt sted, da dette mindsker væksten af alger, men det skal selvfølgelig også stå et sted, hvor du kan nyde synet af den. Hvis du gerne vil have et bassin med fisk, så bør du bygge den med et bunddræn, så du ikke manuelt skal rense det for slam eller tilføre ilt til fiskene. 

Du skal bruge følgende materialer for at bygge et havebassin: spader eller skovle, pinde, reb eller tov, fibertex dug, bassinfolie og strandsand eller grus. Derudover skal du selvfølgelig bruge dine egne gode armkræfter! 

 

Lav hyggelige siddepladser i haven

Hvis du har en stor have, så kan du få det meste ud af pladsen ved at lave hyggelige siddepladser rundt omkring i haven. Overvej hvor solen er på forskellige tidspunkter af døgnet og byg hyggelige siddepladser til disse steder. Du kan også bygge siddepladser til nogle af dine yndlingssteder i haven. Det kan for eksempel være ved dit havebassin, ved et fuglebad eller ved en redekasse. 

Du skal ikke bruge mange materialer for at bygge din egen havebænk eller havestole. Du kan også anvende en sten som bænk. Overvej også at bygge et læhegn, hvis der er for meget vind ved dine hyggelige siddepladser. Du kan bygge dit læhegn af materialer, der falder ud i et med haven. Derudover er det vigtigt, at der er små huller i læhegnet, så vinden kan trænge igennem.