3 tips til at slippe af med tandlægeskræk

Er du bange for at tage til tandlægen og forsøger du at undgå det? Så har du nok tandlægeskræk, men du er bestemt ikke den eneste. Tandlægeskræk er et almindeligt problem. Det er dog heldigvis også noget, som man kan få hjælp til at overkomme. Læs med her og få 3 gode råd om, hvordan du kan slippe af med din tandlægeskræk.

Vær ærlig overfor din tandlæge

Det første skridt du bør tage for at overkomme din tandlægeskræk er at være ærlig overfor din tandlæge. Du skal altså booke en tid hos din tandlæge og informere dem om, hvordan du har det. Så vil tandlægen kunne hjælpe dig igennem besøget. Det er meget nemmere for tandlægen at tage hensyn til dig, hvis han eller hun ved, hvordan du har det. Prøv derfor at snakke med tandlægen om det. Husk på, at du helt sikkert ikke er deres eneste patient, der døjer med tandlægeskræk, så de har allerede erfaring med at hjælpe andre, der har oplevet et lignende problem.

Skift måske tandlæge

Hvis du ikke føler at din tandlæger tager din tandlægeskræk alvorligt, så er det nok bedst for dig at skifte tandlæge. Når du vælger en ny tandlæge, så undersøg om tandlægen nævner tandlægeskræk på deres hjemmeside. Nogle tandlæger specialiserer sig nemlig i håndtering af tandlægeskræk. Derfor har de rigtig gode forudsætninger til at hjælpe dig med at overkomme frygten. Besøg tandlægen inden, at du vælger den, så du kan finde ud af om du føler dig nogenlunde tryg.

Vær tålmodig

Man overkommer desværre ikke tandlægeskræk fra et besøg til et andet. Det kan tage tid. Du skal derfor have tålmodighed og insistere på at blive ved med at tage til tandlægen. Med tiden, og med tandlægens hjælp, vil det blive nemmere. Det kan dog hjælpe at snakke med din tandlæge om det løbende, så I sammen kan finde ud af om det bliver bedre. Husk også, at din tandlæge selvfølgelig gerne vil have, at du har det godt, når du besøger dem. De er derfor glade for at hjælpe dig.