Fjerbold

Det mest undervurderede badminton udstyr

Ligesom med så mange andre sportsgrene, så findes der et hav af forskelligt slags udstyr når vi snakker badminton. Der er badmintonketcher, sko, tøj, tasker og jeg kunne blive ved. Nogle af tingene er selvfølgelig mere essentielle end andre, såsom en badmintonketcher, den er svær at undvære. Men der er én ting som er meget undervurderet, hvis du spørger mig, og det er fjerbolden. En fjerbold, eller badmintonbold som nogle vil kalde det, er svær at undvære på lige fod med en badmintonketcher. På mange måder kan du faktisk sammenligne vigtigheden af en god ketcher med vigtigheden af en god fjerbold. Forskellen er bare, at mange ikke prioriterer en god fjerbold, og det er en fejl. 

 

Den bedste måde man kan sige det på er, at en kvalitets fjerbold kan gøre en dårlig ketcher / spiller god og en billig fjerbold kan gøre en god ketcher / spiller dårlig. Derfor mener jeg at man skal passe på med at undervurdere vigtigheden i at have en kvalitets fjerbold. 

Hvilke fjerbolde skal du investere i? 

Når du har taget beslutningen, at du gerne vil investere i en kvalitets fjerbold, så er next step hvilket mærke du skal gå efter. Når det kommer til fjerbolde og badmintonbolde generelt, er der en producent som går igen verden over og det er RSL. Selvom der findes mange andre anerkendte producenter, så er RSL den førende på området og også dem som der bliver spillet med til de store internationale turneringer. Derfor vil min anbefaling også være at det netop er RSL du går efter. Deres highend bolde har gåsefjer og lavet med højteknisk limning, som gør dem af sublim kvalitet. 

Der bliver ofte lavet internationale test af fjerbolde, da det er en stor og vigtig del af sporten. Her har RSLs Classic model gang på gang blevet kåret til bedst i test, hvilket også taler for sig selv. Det skyldes ikke mindst at holdbarheden af selve bolden er den bedste på markedet. Faktisk holder RSL fjerbolde på til 20% længere end andre lignende bolde. Derfor er de uden tvivl de bedste bolde på markedet, og jeg vil klart anbefale du går efter disse fremfor andre producenter.