Find det rigtige autoværksted til din bil

Er det ved at være tid til, at din bil skal tjekkes, eller synes du, at du kan høre, at der er et eller andet, der rasler eller laver en lyd, som der ikke lyder til at skulle være der? Så skal du til at finde et autoværksted, men der er mange at vælge imellem, og hvilket autoværksted er mon bedst? En bil er et kært eje, og det handler derfor om at finde et autoværksted, hvor man virkelig føler, at mekanikerne passer på ens bil.

Man vil gerne have, at man får den bedst mulige service til en overkommelig pris. Det lyder umiddelbart som ønsketænkning, men det er da slet ikke. Som forbrugere, så har vi krav til god service til en god pris; hvis ikke vi får dette, så kan vi blot finde et andet autoværksted. Men der findes altså autoværksteder, som bare leverer en fantastisk service, hvor man bliver behandlet godt. 

Vælg et autoværksted, der har kendskab til bilmærket

Men selvom, at kundeservicen er fantastisk, så handler det i sidste ende om, at autoværkstedet skal kunne reparere bilen. Det er derfor også en god idé at danne sig et overblik over sine muligheder, inden man kører bilen ind på et givent autoværksted.

Man skelner helt generelt mellem to type værksteder, hvoraf den ene er et frit værksted og det andet et mærkeværksted. Som navnene indikerer, så er det frie værksted ikke et autoriseret værksted kontra mærkeværkstedet, men kvaliteten kan stadig være helt i top. FDM har lavet en test, hvor at en Opel Insignia skulle have skiftet tandrem og vandpumpe. I Ringsted kunne det klares for 4.188 kr hos et frit værksted, hvor at det kostede 8.461 kr på et mærkeværksted. 

Der er derfor betydelige penge at spare, såfremt man kigger sig lidt omkring.

Men der kan være stor forskel på kvaliteten hos værkstederne, og man skal derfor være varsom med blot at kigge på prisen, som ikke er en god indikator for, hvorvidt det kan betale sig. Værkstedet skal gerne tjekkes af uafhængige kontrolordninger, og det er særligt her, hvor at Quickpot kommer ind i billedet, idét at autoværksteds kæden får uanmeldte besøg af FDM.