Hvilket materiale skal vielsesringe laves af?

Valget af vielsesringe er et vigtigt valg. Man skal trods alt gå med ringen i mange år – forhåbentlig resten af livet. Derfor får du her nogle gode tips til valg af vielsesring materialer. Man kan nemlig købe vielsesringe i mange forskellige materialer, herunder guld, sølv, hvidguld og rødguld. Hos Hedegaard Smykker finder du et kæmpe udvalg af vielsesringe i guld og sølv, samt andre materialer. Læs vores gode tips og find din drømmering på hjemmesiden.

Metaller og hudfarve

Nogle metaller ser pænere ud på bestemte hudtoner. Vi har alle forskellige hudtoner. Nogle af os har en varm hudtone og andre har en kold hudtone. Det er vigtigt, at pointere, at hudtonen ikke har noget at gøre med hudfarven. En person med hvid hud kan eksempelvis sagtens have en varm hudtone, og en en person med sort hud kan sagtens have en kold hudtone.

Ift. vielsesringe, så vil sølv og hvidguld ofte være pænest på kolde hudtoner, hvorimod guld og rosaguld vil være smukkest på varme hudtoner. I sidste ende skal du dog bare vælge den vielsesring, som du synes er smukkest, uanset hvilket materiale den er lavet af.

Slid og vielsesringe

Vielsesringe udsættes desværre for meget daglig slid. Da vi har vielsesringe på vores finger vil de udsættes for meget mere slid end eksempelvis øreringe. Det kan godt være en god idé at tænke på slid, når man køber en vielsesring. Ringen skal jo helst være smuk i mange år. Ift. slid, så er en vielsesring af hvidguld nok det mindst stærkeste materiale. Hvidguld får nemlig en rhodium overfladebehandling, der bidrager til at give hvidguld sin smukke hvide farve. Denne overfladebehandling slides dog af. Allerede efter 1-2 år vil du nok bemærke at ringen bliver mere og mere gullig. Derfor skal man ca. Hver andet år får en ny overfladebehandling. Hvis du vil undgå dette, så er det bedre at købe en sølv eller guld vielsesring.

Vielsesringe og din livsstil 

Den vielsesring, som du vælger, skal helst passe ind i din livsstil. Hvis du eksempelvis elsker udendørs aktiviteter, hvor dine fingre ofte bliver snavset, så vil vielsesringe med brillanter være en dårlig idé. Disse vil være svære at rense. Hvis du laver meget praktisk arbejde med dine hænder, bør du også overveje om det ville være irriterende med en vielsesring, der ikke er flad.  Vielsesringen skal jo helst ikke blive en irriterende del af din hverdag, så den bedste vielsesring er en ring, der passer til din livsstil.