maling

Materialer til sommerens gør-det-selv projekter

Dette er til dig, der elsker kreative gør-det-selv projekter! Sommeren er en tid, hvor vi ofte har ekstra tid til at kaste os ud i nye, kreative projekter, men det kan være svært at beslutte sig for hvilket projekt, som du skal begynde på. Skal det være maling, smykker, tegning eller noget helt tredje? Eller hvad med at prøve at arbejde med nogle helt anderledes gør-det-selv materialer? Med materialer som art resin eller indstøbningsepoxy og -polyester får du et hav af muligheder for at lave kreative projekter. Bestil klar epoxy og mange andre materialer hos Ekomposit, og gør dig klar til en sommer fuld af kreativitet! Her kan du læse mere om materialerne til dine kommende gør-det-selv projekter. 

Art resin – glasklar indstøbningsepoxy

Art resin, glasklar indstøbningsepoxy eller indstøbningsresin – kært barn har mange navne! Materialet art resin er et transparent materiale, der er lavet af epoxy. I dag anvendes det af kunstnere til at lave smukke, farvestrålende malerier. Det transparente materiale kan nemlig blandet med et hav af farver for at skabe enestående kunstværker – kun fantasien sætter grænsen. Art resin kan også bruges til at lave et smukt mønster på et møbel. 

Denne type epoxy er specialproduceret dansk epoxy, der er produceret med en meget begrænset påvirkning på miljøet. Desuden kræver art resin epoxy ingen udsugning eler åndedrætsværn. Du kan endda arbejde med det på køkkenbordet, hvis du vil det. Det anbefales dog, at du dækker bordet alligevel, så du ikke risikere at få pletter på bordet. 

Glasklar indstøbningspolyester

Det transparente materiale glasklar indstøbningspolyester anvendes til indstøbning af alle mulige forskellige objekter. Med dette materiale kan du indstøbe ting som billeder, blomster eller smykker. Det anvendes også til at lave smukke, unikke møbler og skulpturer. Du kan anvende indstøbningspolyester på alle materialer, herunder sten, træ og glas. I dag anvendes dette materiale især til fremstilling af smykker. Dette materiale er smart, fordi du selv kan vælge hvor hurtigt det skal gå før væsken begynder at stivne. Jo mere hærder, du hælder i væsken, jo hurtigere vil den stivne.