uren luft

Genvex filter – hvorfor skal jeg bruge det?

Et Genvex filter er til dig, som ønsker det bedste indeklima. Med et ventilationsanlæg og filtre fra Genvex renser du luften i dit hjem hver anden time, så du er sikret det bedste indeklima og den reneste luft. Hvis du f.eks. bor tæt op ad en trafikeret vej, har skimmelsvamp eller har pollenallergi, så kan filtre fra Genvex rense luften for uønskede og urene partikler. Og da den ‘brugte’ luft bliver renset, og skiftet ud med ren luft, kan det faktisk afhjælpe din pollenallergi, da den renser selv de mindste partikler. 

Det skal dog siges, at der findes forskellige filtre, så du kan finde det helt rigtige til dit behov! Filtrene skelner imellem hvor store/små partikler de kan opfange op rense. Du kan derfor få filtre, som kan fange partikler fra synligt støv og helt ned til partikler fra røg eller brændeovne. 

G4, M5 eller F7 – Hvad er forskellen?

Som sagt, er der forskellige filtre til forskellige behov. Og som standard findes der tre type filtre til indsugningsluften. G4, M5 og F7. 

G4 er et groft filter, som kun fjerner støvpartikler, som er store nok til at de kan ses med det blotte øje. Det kan derfor ikke rense luften for f.eks. partikler fra pollen, røg eller lignende. 

M5 er et mellemfint filter, som fungerer meget godt i det almene hjem, da det fanger mange små partikler. 

Men hvis du f.eks. har pollenallergi, høfeber, astma eller lignende, er det bedste valg et F7 filter, da det er et fint filter, som er det bedste filter, til de mindste partikler. Udover at F7 filteret kan afhjælpe diverse gener, så holder det også partikler fra brændeovne eller andre skadelige partikler ude af luften i dit hjem. 

Husk at skifte dit filter

Ligesom filtrene har forskellig virkning, er det også forskelligt, hvor tit de skal skiftes. Et F7 filter bør udskiftes 1-2 gange om året, alt efter hvor tæt dit hjem ligger på trafikeret veje, eller i et kvarter med mange brændeovne. 

M5 og G4 filtre anbefales at skulle skiftes 2-3 gange om året, for at sikre dig det bedste indeklima.