trommesæt

Guide til valg af et trommesæt

 

Når man skal købe et trommesæt, så er det selvfølgelig vigtigt, at vurdere materialernes kvalitet. Dette vil vi dog ikke dykke ned i her, fordi det bedste materiale til netop dit trommesæt kommer meget an på dit budget. Uanset hvilket materiale det er lavet af, så vil de fleste sæt give en god lyd, men holdbarheden vil selvfølgelig være længere ved nogle materialer. I stedet for vil vi dykke ned i de andre overvejelser, som du bør tænke over, når du skal vælge et trommesæt. 

Hvilket trommesæt bruger andre trommeslagere

Det er altid en god idé, at undersøge hvilket brand andre kendte trommeslagere har valgt. Hvis anerkendte trommeslagere har godkendt og anbefalet et trommesæt, så må det jo være et godt sæt. I Danmark er der eksempelvis mange trommeslagere, der har valgt et dansk produceret høj kvalitet trommesæt fra Drum Limousine. Drum Limousine trommesæt spilles blandt andet af kendte trommeslagere som Laust Sonne (D-A-D), Morten Thorhauge (Carpark North), Søren Arnholt (Nephew), Adam Winberg (Jokeren, Anna David, Erann DD), Troels Møller Hansen (Alphabeat) og mange flere. 

Vælg et trommesæt til din musikgenre

Nogle trommesæt består af forskellige typer trommer og andre musikinstrumenter, herunder hi-hatte og tammer. Du bør derfor undersøge hvilket trommesæt, der er bedst til den type musik, som du primært spiller. Som tommelfingerregel, så gælder reglen “jo større, jo bedre” næsten til rock trommeslagere. Et trommesæt til rockmusik må eksempelvis gerne have en meget stor stortromme og mange tammer. Til sammenligning kan et trommesæt til jazzmusik godt nøjes med mindre trommer. 

Trommesæt designet

Trommesættes design er også noget, som man skal overveje. Man kan eksempelvis vælge et klassisk sort trommesæt, men man kan faktisk få trommesæt i mange forskellige farver, herunder gul, orange, blå og grøn. Derfor bør du overveje om det kunne være sjovere at have et farverigt trommesæt, der er mere iøjnefaldende på en scenen. Trommesættet skal helst også passe til brandet. Hvis du spiller i et band som Alphabeat, så vil det nok passe godt med et farverigt trommesæt. Hvis du til gengæld spiller i et rockband, så er sort altid et godt valg.